Banner_2
Banner_5
Banner_4
Banner_1
Banner_3

Nieuws

27 juni 2022

Na een periode van onstabiel weer met regen en wind, kregen we in de namiddag een hevige regenzone over onze provincie. In de late namiddag kwamen er meer en meer opklaringen en kregen we rustig en stabiel vaarweer. We vertrokken vanuit Tielt-Winge voor een ballonvaart in het Hageland. Door de regen van namiddag was het uitzicht subliem! We konden de kerncentrales van Doel en Thiange bekijken, maar ook de skyline van Brussel, Antwerpen en Hasselt/Genk. We vaarden de E314 over richting Schoonderbuken en Teselt. Na een vaart van meer dan een uur vonden we in net voor Herselt een grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. 

21 juni 2022

Op de langste dag van het jaar konden we opnieuw profiteren van het mooie weer. Door de dag was het nog bewolkt met af en toe een spatje regen, maar daarna kwamen er brede opklaringen die zorgden voor perfect ballonweer. We vertrokken opnieuw vanuit Herk-de-Stad met enthousiaste passagiers. Op hoogte hadden we een mooie snelheid en vaarden we Geetbets, Hogen en Drieslinter over. Daarna gingen we lager varen en vonden in net voor Wommersom een grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Na het opruimen klonken we op een geslaagde ballonvaart en zorgden we opnieuw voor een hapje voor de passagiers.

20 juni 2022

Hoe kan je beter de werkweek starten dan met een ballonvaart in de avond? We moesten even wachten tot de wind voldoende afnam, maar daarna was het prima ballonweer. We volgen dan ook nauwgezet alle weermiddelen op, zodat we steeds de juiste beslissing kunnen nemen. We hadden een prachtig uitzicht over de stad Sint-Truiden en konden genieten van een mooie zonsondergang boven Haspengouw. Na de vaart kregen de passagiers lekkere tapas met een glaasje bubbels als afsluiter! Bij Herkballont gaan we voor een totale belevenis waar de passagiers centraal staan.

17 juni 2022

Vanavond en dit weekend hebben we al onze ballonvaarten uitgesteld. Sinds vandaag bereiken we de temperatuurgrens van 30°C en is het niet meer verantwoord om ballon te varen. Bij Herkballont staan we voor kwaliteit en willen we iedereen een mooie ballonvaart geven. Omdat je onder een brander staat, loopt de temperatuur in de mand op naar de 40°C. Daarnaast zal de afkoeling op zondag zorgen voor een matige voelbare wind. Veiligheid voor mens en materiaal is prioriteit voor ons! Het is dan ook afgeraden om fysieke inspanningen te leveren bij deze tropische temperaturen. Voldoende water drinken en smeren is zaterdag dus de boodschap.


16  juni 2022

Vanavond stond de derde vaart van deze week gepland. We vertrokken we vanuit Herk-de-Stad voor een zomerse ballonvaart. De noordoostelijke wind bracht ons over het centrum van Kortenaken om vervolgens richting Waanrode te varen. Na een uur varen vonden we een kort gemaaid grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet.

15  juni 2022

Vanavond stond er een instructievaart geland met een leerling. We maakten de verplaatsing naar Stekene (Oost-Vlaanderen). In het westen van het land was er meer wind voorspeld en die verwachting was juist. Het was dan ook wachten tot de wind iets afnam om daarna te vertrekken voor een vaart in het Waasland. We hadden een mooi uitzicht over de Schelde en de stad Lokeren. Na de windmolens langs de E17 maakten we een sportieve landing in een weiland. Meer informatie over leren ballonvaren? Surf naar lerenballonvaren.be voor meer informatie! 

14 juni 2022

Dinsdag maakten we een familieballonvaart vanuit Herk-de-Stad. De ouders, kinderen en kleinkinderen genoten van een mooie ballonvaart in eigen omgeving. Met een rustige noordoostenwind bracht de wind ons tot in Stok, waar we de ballon neerzetten op een groot grasveld. Na de vaart kregen alle passagiers een uitgebreid tapasbuffet aangeboden met voldoende drank voor iedereen. 

9 juni 2022

Na een lange periode van onstabiel weer (wind en regen) konden we vanavond eindelijk terug ballonvaren! We vertrokken voor een rustige ballonvaart in de regio Geetbets. De voorspelde windsnelheid en -richting bleken tijdens de vaart anders. Er stond weinig wind die nog eens variabel bleek. Zo zie je dat ballonvaren steeds een avontuur is en alleen moeder natuur weet waar we zullen uitkomen. Na een vaart van een uur vonden we een grasveld net voor de dorpskern waar de ballon zachtjes werd neergezet.

22 mei 2022

Ook vanavond konden we nog een ballonvaart inplannen met een enthousiaste groep van 8. We vertrokken in noord-Limburg op een groot grasveld in Meeuwen. Bij het opstijgen hadden we een mooi uitzicht over de wateren aan de grens met Nederland. We vaarden voorbij Voorshoven om daar het kanaal over te varen. We gingen lager varen richting Neerglabbeek en Gruitrode. Daar vonden we op 500m van de woonplaats van de passagiers een grasveld, net voor het centrum van Gruitrode. 

21 mei 2022

Na het onweer konden we op zaterdagavond terug gaan ballonvaren. We vertrokken vanuit Herselt voor een VIP ballonvaart met 2,

We vaarden recht over de Abdij van Averbode en hadden een mooi uitzicht over de omgeving.

Na een vaart van een uur vonden we in Molenstede een groot grasveld waar de ballon werd neergezet. We werden verwelkomd door heel wat kinderen die vanuit de achertuin een kijkje kwamen nemen. 

17 mei 2022

Vanavond vertrokken we met een gezin vanuit Tielt-Winge. De zichtbaarheid was subliem. 
We vaarden parallel langs de N2 richting Diest. We kregen een mooi uitzicht over de stad Diest en vaarden vervolgens over het Webbekomsbroek. Hier kwamen we in een bosrijker gebied. Het was even zoeken maar na een vaart van 1u15 vonden we een groot grasveld tussen 2 bossen waar de ballon zeer zachtjes werd neergezet, waar de muggen ons stonden op te wachten.

14 mei 2022

Een mooie avond boven het Hageland. We vertrokken met enthousiaste passagiers in Tielt-Winge, aan de Vlooybergtoren. Een rustig windje bracht ons voorbij Dorshage en de regio van Meensel-Kieselgem en Kapellen. Daarna zetten we koers richting Bunsbeek. Het was even zoeken naar een geschikt landingsterrein.

Uiteindelijk maakte onze ervaren piloot een precisielanding tussen 2 huizen met een nadering om u tegen te zeggen!

Het applaus van buren en passagiers was dan ook meer dan terecht. Na de vlotte opruim klonken we met een glaasje bubbels.

1 mei 2022 - avond

Ook vanavond konden we profiteren van het mooie rustige weer. We vertrokken opnieuw vanuit Herk-de-Stad. Met 2 enthousiaste passagiers maakten we een rustrige ballonvaart boven Haspengouw. We vaarden richting Rummen om nadien opzoek te gaan naar een landingsplek. Na een uur varen vonden we in Geetbets een mooi kort gemaaid grasveld waar de ballon met een perfecte nadering werd neergezet. Dankzij de hulp van de landeigenaar konden we alles vlot opruimen. Zondag was ballondag! 

1 mei 2022 - ochtend

Op deze dag van de Arbeid was het voor ons wel werkendag. Bij zonsopkomst vertrokken we voor een rustige ballonvaart vanuit Herk-de-Stad. In het westen ontwaakte de zon en konden we genieten van een feeëriek landschap rondom ons. In Geebets ruimde de wind waardoor we richting het centrum vaarden. Na een vaart van ruim een uur vonden we daar een groot grasveld waar de ballon zeer zachtjes werd neergezet. Na het opruimen konden de passagiers genieten van een uitgebreid ontbijt met verse producten. 

18 april 2022

Het paasweekend bracht ons mooi weer met een zonnetje en blauwe lucht. Ideaal voor de paashaas om alle eitjes in de tuinen te verstoppen. Wij moesten wachten tot maandag om veilig te kunnen ballonvaren, omwille van de strakke noordenweekend op zaterdag en zondag. We vertrokken vanuit Nieuwerkerken voor een rustige ballonvaart boven de bloesems in Haspengouw. De wind was zwak en variabel op verschillende hoogtes. Het was even zoeken naar een geschikt terrein omwille van de wind die wegviel tegen landingstijd. Uiteindelijk vonden we een mooie strook tussen de velden en plantages waar de crew ons stond op te wachten. 

5 maart 2022

Goed nieuws! Na onze winterslaap komt de lentezon piepen. We starten daarom onze ballonvaarten op vanaf zaterdag 19 maart 2022. We varen tot aan de zomervakantie alleen in de weekenden. In de zomermaanden varen we elke dag bij gunstig weer. In de weekenden is het ook mogelijk om een ochtendvaart te doen bij zonsopkomst.

Ondanks de coronabarometer op geel staat, zijn er nog enkele maatregelen die van kracht blijven.

  • Er wordt geen vervoer voorzien terug naar het opstijgterrein. Je dient zelf iemand uit jouw gezin, familie, omgeving te vragen.
  • Er zal handontsmettingsmiddel voorzien worden.
  • Bij symptomen van COVID-19 blijf je thuis. We zien je graag een andere keer.


De zomer van 2021 was de natste zomer sinds de waarnemingen, dit heeft als gevolg dat we veel ballonvaarten hebben moeten uitstellen naar dit seizoen, dit in combinatie met uitgestelde ballonvaarten in 2020 en 2021 door de pandemie, hebben er voor gezorgd dat de wachttijd is opgelopen. Helaas is ballonvaren afhankelijk van het weer en hebben we hier geen invloed op. Houd er dus rekening mee dat niet iedereen dit seizoen zal kunnen meevaren. We blijven ons uiterste best doen en je mag er dan ook oprekenen dat je ballonvaart zal gevaren worden.

Contacteer ons gerust voor het reseveren van jouw ballonvaart, bij voorkeur via e-mail. Voor vragen en informatie kan je ons steeds via e-mail, WhatsApp of telefonisch contacteren!

26 februari 2022

Naast ballonvaarten met passagiers, zijn we ook actief als theorie- en praktijkinstructeur.

Namiddag nam Tom de recommendation flight af van een leerling die klaar is om op examen te gaan.

Voor het praktijkexamen dient er eerst door een aangesteld bevoegde praktijkinstructeur een aanbevelingsvaart gedaan te worden. Hierbij worden alle examenonderdelen overlopen. Indien de leerling slaagt, mag hij/zij op examen gaan voor het behalen van een ballonlicentie.


Tom vertrok samen met kandidaat Kaylee vanuit Baarle-Nassau voor een trainingsvaart. We vaarden de Belgische grens over richting Meer om vervolgens via de A16 opnieuw Nederland binnen te varen. In Rijsbergen vonden we een groot grasveld waar de ballon zachtjes werd neergezet. Kaylee slaagde voor elk onderdeel en is klaar om op examen te gaan. We wensen Kaylee heel veel succes met haar praktijkexamen! 48u. na het afnemen van de recommendation flight ontving Kaylee en haar instructeur een uitgebreid verslag en de nodige documenten om de aanvraag in orde te brengen.


Meer informatie over leren ballonvaren? Neem even een kijkje op deze website.

2 januari 2022

Wil je de avonturen van vorig jaar opnieuw beleven?

Klik HIER en lees al het nieuws met foto's van vorig jaar nog eens rustig door.

1 januari 2022

Beste wensen voor het nieuwe jaar! 🌟🎄🎈

Op een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, hoop, vreugde en positiviteit.
Denk aan de mooie momenten en goede tijden van 2021, en maak jullie klaar voor de nog betere tijden van 2022!

Gelukkig Nieuwjaar! Gelukkig 2022!

Onze beste wensen namens het volledige team van Herkballont.

27 december 2021

"Toen kwam die onverwachte dag, de dag dat de stilte kwam ..."


Onze trouwste supporter en oudste passagier is op 23 december 2021 vertrokken voor zijn laatste vaart.

Hij was de grootvader van onze piloot Tom en vader van crewlid Linda.


De vele keren dat je bent meegevaren en kwam kijken bij het vertrek zullen ons steeds bijblijven.

Je taak is hier volbracht, altijd met de nodige humor, fierheid en vrolijkheid ging je door het leven.


Slaap nu maar zacht grote meneer! 


En beloof je ons om in de zomer regelmatig te zwaaien als we aan het ballonvaren zijn?