WELKOM BIJ LERENBALLONVAREN.BE


Wat is er mooier dan in een mandje onder een enorme hete luchtballon, te genieten van het uitzicht. En dan te varen over je eigen streek, plaats of zelfs je eigen tuin!


Misschien hebt je regelmatig gedacht bij het overvaren van een luchtballon; "dat wil ik ook kunnen".


Als piloot genieten van het bijzondere uitzicht en de rustgevende stilte vanuit je luchtballon. De stilte die alleen verstoord wordt door het geluid van de brander. De wind brengt je naar een plaats waarvan je bij de start nog geen weet hebt.


Ballonvaren is en blijft een onvergetelijk avontuur en elke vaart is altijd weer uniek! Tom is een aanstormend talent in de ballonwereld en is een graag geziene instructeur in Nederland en België. Hij doet dit met passie en toewijding én dat merk je! Ballonvaren kan iedereen leren en willen we ook toegankelijk maken voor iedereen. Geen onderscheid bij ons!


Zou je graag eens een proefles willen maken ? Neem dan gerust contact op. Tijdens deze proefles gaan we uitgebreid de vaart voorbereiden en vervolgens samen een ballonvaart maken. Ook voor het volgen van de theorielessen kan je contact opnemen met ons. Lerenballonvaren.be is een van de weinige die alles doen en kunnen van A tot Z. Vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard! We blijven authentiek en trouw aan onze missie&visie.


Wij zijn de enige die een uitgebreide website hebben specifiek voor trainingen en opleidingen voor ballonvaarders. Je vindt er dan ook steeds de actueelste informatie op terug. Is je vraag niet beantwoord? Neem dan gerust contact met ons op!


Wij helpen jou graag om ook jouw droom waar te maken!


Tot snel in een ballonmand!


Team lerenballonvaren.be


HOE GAAN WE TE WERK?


Bij ons draait alles om JOU! Samen op jouw tempo en mogelijkheden maken we een succesverhaal van jouw opleiding!

01.  INTAKEGESPREK


Alles begint met een goed gesprek en heerlijke warme koffie. Na het telefonisch/online contact maken we een afspraak om samen rond de tafel te zitten. We luisteren naar jou en stellen op basis daarvan een lesprogramma op.

We besproken de mogelijkheden en kostprijs. Een intakegesprek is kosteloos.


Je mag ook steeds als crew op regelmatige basis erna helpen om zo meer te weten te komen over het ballonvaren.


02. PROEFLES


Misschien is ballonvaren wel helemaal nieuw voor jou? Misschien heb je vroeger gecrewd bij een ballonteam en wil je nu zelf de branders bedienen? Je kan bij ons een proefles aanvragen. Tijdens deze les bereiden we samen de ballonvaart voor en volg je alles mee van het weer controleren, de passagiersbriefing, de vaart, het opruimen en de administratie. Daarna kan je goed voorbereid een keuze maken. De kostprijs van een proefles wordt onderling afgesproken. Indien je de opleiding bij ons start, wordt de kostprijs van deze les in mindering gebracht.

03. THEORIE OPLEIDING


Daarna beginnen we met de theorie. Deze opleiding bestaat uit negen onderdelen. Je vindt meer informatie op de pagina 'theorie'.


Het team van lerenballonvaren.be staat je tijdens de lessen bij met informatie en hulp. Je staat er niet alleen voor!


Het volgen van de theorieopleiding dien je te volgen in een officiële DTO (ballonschool) in Nederland of België, waar Tom lesgever is.

04. PRAKTIJK OPLEIDING


Wanneer je bezig bent met de theorieopleiding kunnen we stillaan de praktijlessen gaan inplannen. We beginnen met de grondlessen (opbouwen van de ballon, het rechtzetten van de ballon). Wanneer je dit onder de knie hebt, gaan we geleidelijk alles opbouwen.


Eerst krijg je een aantal demonstraties en daarna mag je het zelf proberen.


Je leert immers een vak door het te doen en fouten te maken.

ONZE KERNWAARDEN


 • Onze instructeur kent zijn vak! Hij volgt jaarlijks cursussen om jou op te leiden voor de toekomst!
 • Je wordt tijdens je volledig leerproces goed opgevolgd. Daarnaast wordt er een logboek bijgehouden met feedback en tips. Zo weet je elke les jouw sterktes en werkpunten.
 • Je kan bij ons kwalitatief ballonmateriaal huren dat voldoet aan de laatste eisen gebruiken en uitlenen tijdens je opleiding. Een topcrew staat ook ter beschikking!
 • We houden van duidelijkheid en transparatie! Bij ons kom je niet tot verrassingen te staan! Goede afspraken maken goede vrienden!
 • Je komt terecht in een famiale sfeer. De passie voor het ballonvaren is de rode leidraad.
 • Je staat er niet alleen voor! We doen dit samen!
 • Ook na je praktijkopleiding hechten we veel belang aan nazorg. Je kan bij ons steeds terecht met vragen.


Kernwoorden bij een praktijkopleiding bij Lerenballonvaren.be zijn:


 • Communicatie
 • Verantwoord
 • Professionaliteit
 • Teamverband
 • Veiligheid
 • Kwaliteit
 • Leerproces
 • Beschikbaarheid